Kekri on sadonkorjuun valmistumisen ja työvuoden päätöksen syysjuhla, jolla on juuret vuosituhansia vanhassa eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa. Aurinko- ja kuuvuoden tasannut jakoaika sekä vuodenvaihde sijoittuivat nekin kekrin aikaan.

Yhteisöllisissä kekrijuhlissa nautittiin yltäkylläisesti satokauden antimista, kerrottiin tarinoita, hassuteltiin ja ennustettiin tulevan vuoden tapahtumia. Elinvoimaisen maaseutukulttuurin hyväksi toimiva Talonpoikaiskulttuurisäätiö on kerännyt tälle sivustolle kekritietoutta ja vinkkejä nykykekrin viettämiseen. Tutustu ruokaohjeisiin, leikkeihin ja käsitöihin!

Suomalainen kekri on sukua monille muualla maailmassa vietettäville sadonkorjuun, vainajien muistamisen ja vuoden vaihtumisen juhlille, kuten Samhaille, Halloweenille ja Kuolleiden päivälle. Talonpoikaiskulttuurisäätiön Satokauden päätös ja uuden vuoden alku – Kekri ja sen monet muodot maailmalla -video tutustuttaa suomalaisen kekrin perinteisiin – löydät sen säätiön YouTube-kanavalta: 

Kekrisivun alavalikoista löydät lisätietoa kekrin viettoon liittyen:
Kekritietoa
Tietoiskut kekristä
Linkit ja lähteet

Kekrikemut

Vinkkejä juhlien viettoon

TUTUSTU

Kekriruokia

Reseptejä, mutta myös historian palasia

TUTUSTU

Kekrikäsityöt

Neuleet ja muu tekeminen

TUTUSTU

Asiamies Maija Mäki
maija.maki(at)tpks.fi
050 379 7471
PL510 00100 Helsinki