Erilaiset leikit, keinuminen, piiri-, sokko- ja naamiaisleikit, ovat kuuluneet kekrin viettoon. Mukavana ajanvietteenä niihin osallistuivat kaikki ikään katsomatta, mutta erityisesti leikki kuului nuorten aikuisten seurusteluun ja yhdessäoloon.

Talonpoikaiskulttuurisäätiö on vuoden 2021 aikana kehittänyt perinteisten leikkien pohjalta tähän päivään sopivia kekrileikkejä yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa. Kekrileikkejä halutaan tuoda kaiken ikäisten tietoisuuteen sekä kannustaa jokaista yhteiseen ylisukupolviseen, leikilliseen hauskanpitoon.

Perinteisesti kekrinä oli lupa hassutella ja kääntää tavanomaiset roolit ylösalaisin. Naamioituminen, keinuminen sekä piiri- ja hippaleikit kuuluivat keskeisesti kekrin viettoon. Leikkien aiheina olivat arkiset työt kuten nauriiden viljely, paimenessa oleminen ja jauhaminen. Leikki oli kaikkien ikäpolvien huvia, mutta erityisesti se kuului osaksi nuorten seurustelua. Nykykekrin viettoon sopii nauriin kasvua ja satokauden eri vaiheita havainnollistava perinneleikki Nauriisilla.

Kasvatusalan ammattilaiset, isovanhemmat, vanhemmat, huoltajat sekä muut lasten parissa touhuavat löytävät perinteisiä kekriaikaan sopivia leikkejä helposti leikkipankista. Opetukseen sopivia aineistoja löytyy Mannerheimin Lastensuojeluliiton tehtäväkorteista.

Kekrikemut

Vinkkejä juhlien viettoon

TUTUSTU

Kekriruokia

Reseptejä, mutta myös historian palasia

TUTUSTU

Kekrikäsityöt

Neuleet ja muu tekeminen

TUTUSTU

Asiamies Maija Mäki
maija.maki(at)tpks.fi
050 379 7471
PL510 00100 Helsinki